(Foto's: Chris de Waard en Emile van Aelst / www.leidseglibber.nl en video's: Chris de Waard).

Aftellen op Beestenmarkt naar kerstperiode in Leiden

Tien, negen, acht, zeven, zes, vijf, vier, drie, twee… éééén! “Oh, wat ging dat ontzettend goed! Maar, lieve mensen. Je begrijpt het al. Dit is televisie. Dus we gaan het nog een keer doen!”

Joris Linssen is helemaal in zijn element als hij samen met 700 Leidse basisscholieren, loco-burgemeester Strijk en vicevoorzitter Margreet van Wijk van de Leidse gemeenteraad op de Beestenmarkt aftelt naar het moment dat de lichtjes worden ontstoken in de Joris’ Kerstboom. Het is de afsluiting van de lichtjesparade waarbij sinds enkele jaren honderden kinderen vanaf de Doezastraat in optocht door het centrum gaan.


Reanne van Kleef sprak met Joris Linssen, de Kerstman, centrummanager Erwin Roodhart en locoburgemeester Robert Strijk over het ontsteken van de kerstboom en de officiële opening van de kerstmarkt en ijsbaan.

Na de kerstboom volgt bij de Nieuwe Rijn de officiële opening van de kerstmarkt en de ijsbaan. Die kerstmarkt blijft voor het eerst ook tijdens de kerstdagen liggen en trok afgelopen weekeinde al meteen een recordaantal bezoekers.

“Als je wilt weten hoe haringen in een ton zich voelen, hoefde je vandaag alleen maar over de kerstmarkt te lopen,” lacht Mels Harman van het Centrummanagement Leiden terwijl hij vanaf de Koornbeursbrug over de tientallen chalets tellende kerstmarkt uitkijkt.

Ook het rondvaartbedrijf doet goede zaken. Om de haverklap vertrekt een volgeladen boot uit het speciale haventje dat in de kerstmarkt is gemaakt. “We liggen hier met twee schepen,” zegt Jack Geerlings van Rondvaart Leiden dat de 40 minuten durende tochtjes verzorgt. Overdag varen we met een open sloep, maar ’s avonds willen de meeste mensen toch liever in de overdekte boot.”

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×