Meer dan honderd vluchtelingen uit Syrië stonden zaterdagavond in Leiden stil bij de verschrikkingen in hun land van herkomst. (Foto's: Chris de Waard).

Syrische Leidenaren staan stil bij slachtoffers Aleppo

Afgelopen zaterdagavond kwamen meer dan honderd Syrische vluchtelingen uit Leiden en omgeving bij elkaar tijdens een ingetogen manifestatie rondom de Koornbeursbrug. De bijeenkomst had het karakter van een herdenking. Er werd een minuut stilte gehouden voor de slachtoffers in het door oorlog geteisterde land. Toespraken waren er niet. “Er wordt al zoveel gepraat, het helpt allemaal niets,” vertelt Amira. Ze is een van de initiatiefnemers.

Syrische vluchtelingen staan stil bij de verschrikkingen in Aleppo. (Video: Chris de Waard)

Op de trappen van de brug worden kaarsen gebrand. Op straat wordt met waxinelichtjes het woord Aleppo ‘geschreven’. Daaronder een hart van orde kaarsjes. Ook de deelnemers aan de bijeenkomst dragen kaarsen bij zich. En bloemen. Die delen ze uit.

Chris de Waard ging naar de herdenking en sprak met mede-organisator Amira.

Amira vraagt de aanwezigen na de minuut stilte hoeveel slachtoffers er in die 60 seconden gevallen zouden zijn in Aleppo. Het antwoord doet er niet toe. “Daarom vroeg ik het niet. Ik wilde dat de mensen er nog eens extra bij stil stonden.” Na Aleppo is nu de stad Idlip aan de beurt zo vreest ze, “Ik denk dat er nog heel veel doden gaan vallen.”

 

Leiden Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×