(Foto: Emile van Aelst).

Eco-glazen vanaf april verplicht bij Leidse evenementen

Vanaf 1 april 2017 stelt de gemeente het gebruik van eco-glazen verplicht bij evenementen met meer dan tweehonderd bezoekers. Het gaat om evenementen met een afgebakend terrein. Stadsbrede evenementen zoals Koningsdag, de Lakenfeesten, de Marathon en Leidens Ontzet zijn hiervan uitgezonderd.

Volgens de gemeente komt de invoering van de eco-glazen er op verzoek van de Leidse evenementenorganisatoren zelf. Ze willen op die manier hun steentje bijdragen aan duurzaamheid bij evenementen.

Eco-glazen zijn harde plastic glazen waar statiegeld voor in rekening wordt gebracht. Ze worden tijdens een evenement gespoeld en opnieuw uitgegeven. Per eco-glas scheelt dit tussen de veertig en tachtig plastic bekers die anders zou weggegooid zouden worden.

Na een aantal succesvolle pilots, waarbij er veel minder afval tijdens en na afloop van het evenement was, stelt het college van burgemeester en wethouders het gebruik van eco-glazen met een statiegeldsysteem nu verplicht. De gemeente komt de evenementenorganisaties tegemoet door eenmalig te investeren in een Leidse voorraad eco-glazen en het aanleggen van watervoorzieningen op veelgebruikte locaties.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×