Een enorme vuurwerkvangst deed de politie woensdagavond in de Leidse regio. In een woning in Hazerswoude Rijndijk werden maar liefst 800 kilo vuurwerk aangetroffen. (Foto: Politie Leiden).

Enorme vuurwerkvangst in Hazerswoude Rijndijk

De politie heeft dinsdagavond de bewoners van een huis in de Driftstraat aangehouden voor het in bezit hebben van illegaal vuurwerk. Na een melding gingen agenten kijken bij de woning en vonden daar onder andere 16 cobra’s 6, 2 cobra’s 8, 20 tarantula’s en twee 2 mortieren. daarop werden een 41-jarige man en een 44-jarige vrouw overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

In Hazerswoude-Rijndijk deed de politie een uitzonderlijke vangst. Agenten troffen woensdagavond na een tip maar liefst 800 kilo vuurwerk aan in een woning aan de Mozartlaan. De bewoner en twee leveranciers, mammen uit Alphen aan den Rijn en Koudekerk aan den Rijn, zijn aangehouden.

De politie kwam de enorme hoeveelheid vuurwerk op het spoor omdat de drie mannen meerdere keren met rolcontainers vol vuurwerk van een bestelbus naar de woning liepen.

De bewoner, een 30-jarige man, krijgt niet alleen een proces-verbaal voor het in bezit hebben van het vuurwerk. In zijn woning werd ook een kweektent met elf hennepplanten aangetroffen en een gasdrukwapen. Het vuurwerk evenals de aangetroffen hennep wordt vernietigd.

112 Sleutelstad Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×