De vernielde duiventil in een tuin aan de Koninginnelaan kan dankzij gulle gevers snel vervangen worden. (Foto: Daan Sloos, via Twitter).

Crowdfundingactie voor ontplofte duiventil

Een duiventil die afgelopen nacht is opgeblazen met vuurwerk, kan al snel weer worden vervangen. Na een bericht op Twitter van fractievoorzitter Daan Sloos over de vernieling bij zijn buurman kwam de Leidse radio1-presentator Willem de Gelder meteen in actie. De oud-Sleutelstadmedewerker maakte op nieuwjaarsmiddag een crowdfundingpagina aan om geld in te zamelen voor een nieuwe duiventil.

Binnen de kortste keren was al een flink deel van het benodigde bedrag toegezegd. “Als we overhouden doneren we dat wel aan de vogelbescherming,” lacht De Gelder die blij verrast is over de grote belangstelling voor zijn spontane actie.

Update: Rond 16.00 uur was er al 275 euro binnen. Ruim voldoende voor een vervangende duiventil.

Advertentie

112 Sleutelstad Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×