Bij het islamitisch centrum in Leiden Noord werden deze kerstvakantie cito-trainingen gegeven. (Foto's: Chris de Waard).

Moskee Leiden Noord geeft cito-trainingen

Maar liefst 70 basisscholieren hebben een deel van hun kerstvakantie besteed aan het wegwerken van wat leerachterstanden. voor het vierde jaar op rij organiseerde Islamitisch Centrum Imam Malik de trainingen die dit jaar werden gegeven door een ploeg van maar liefst 46 trainers.

Chris de Waard ging in de pauze even langs en sprak met drie leerlingen, met trainer Jos van den Broek en met moskee-bestuurslid Abdelhamid Bouzzit.

Taal, rekenen, maar ook het opdoen van studievaardigheden stonden op het programma van de zesdaagse training die vandaag werd afgerond. “Best wel jammer,” zo vonden onder andere Omar Oudghiri,┬áSamira Eddounassi en
Soumaya Robio die vanmiddag bij Sleutelstad FM vertelden hoe ze het hadden gehad.

“Vakantie opofferen is eigenlijk niet het goede woord,” zegt Omar. “Ik heb er zelf voor gekozen en het is leuk.” Zo denken de anderen er ook over. Het is niet allen leren. Zo ontstaan tussen de lessen door ook nieuwe vriendschappen.

Ook onderwijswethouder Paul Dirkse kwam een kijkje nemen bij de cito-training. Aan Reanne van Kleef vertelt hij welke indruk dat bezoek op het maakte.

Die lessen worden gegeven door zowel mensen die betrokken zijn bij de moskee als van daarbuiten. “We hebben een oud-hoogleraar, studenten van de Pabo en de universiteit, eigenlijk een heel wisselende groep,” vertelt bestuurslid Abdelhamid Bouzzit van het islamitisch centrum. Volgend jaar komt er zeker weer een training. Dan hopen ze bij de moskee dat ook leerlingen met een Nederlandse achtergrond zich aanmelden voor de cito-training.

Leiden Onderwijs


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×