(Foto: Ilias Elmarsse).

Weekmarkt op Bevrijdingsplein wil langer open

Marktkoopman Ilias Elmarsse is boos op de gemeente Leiden. Die stuurde gisteren een team handhavers het marktterrein op om de kooplui de wacht aan te zeggen omdat ze te lang doorgingen met de verkoop. “De ambtenaren van de gemeente Leiden en de politie kwamen ons vertellen dat wij niet tot 17.00 uur mogen staan met onze kraam. Desnoods zouden zij ons dwingen om om 15.00 uur te stoppen,” zegt de doorgaans goedlachse verkoper van delicatessen. “De vergunninghouders betalen voor een hele marktdag. Het is onterecht dat zij ons om 15.00 uur willen laten vertrekken”.

Volgens de gemeente ligt het allemaal een stuk genuanceerder. “Het inrichtingsplan staat nu een markt toe tot 13.00 uur. Dat is altijd al zo geweest. Marktkooplieden krijgen dan vervolgens tot 15.00 uur de tijd om op te ruimen. Gedurende die tijd gaan ze vaak wel door met verkopen. Handhavers hebben de marktkooplieden recent gewezen op het feit dat zij in overtreding zijn en zijn dinsdag naar het marktterrein gegaan om de situatie toe te lichten en te bespreken”.

Volgens Elmarsse was het bezoek van de politie pure intimidatie. “Wij staan al vier jaar lang elke dinsdag tot 17.00 uur met onze marktkraam op het Bevrijdingsplein in Leiden. De markt is al jaren aan het verslechteren en samen met de andere ondernemers proberen we de markt te verbeteren en er wat moois van te maken”.

De gemeente stelt zich niet te herkennen in het beeld dat ambtenaren van de gemeente Leiden de marktkooplieden zouden hebben geïntimideerd. Hoe het nu verder gaat is nog niet duidelijk. De marktkooplieden hebben een eerder aangekondigd verzoek om de markt te verlengen tot 17.00 uur gisteren voorzien van een handtekeninglijst en bij de gemeente ingediend. “Totdat een besluit op dat verzoek is genomen, vindt er in elk geval geen handhaving plaats,” laat de gemeente desgevraagd weten. Voorlopig staan de marktkramen er dus tot 17.00 uur.

 

 

Leiden Politiek


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×