Burgemeester Henri Lenferink in zijn werkkamer. (Archieffoto: Chris de Waard).

Leidse burgemeester opnieuw bij beste lokale bestuurders

Henri Lenferink staat net als de afgelopen twee jaar in de top tien van de verkiezing voor Beste Lokale Bestuurder. De verkiezing wordt jaarlijks georganiseerd door ambtenarenplatform Binnenlands Bestuur. In de nominatie van dit jaar worden zijn deskundigheid en oplossingsgerichtheid geroemd. Eerder werd hij genomineerd vanwege onder meer zijn grote betrokkenheid.

En er is weinig dat wijst op sporen van metaalmoeheid. In Leiden en daar buiten geldt Lenferink als een buitengewoon communicatief bestuurder die bovendien zijn dossiers goed kent.

Best Bestuurde decentrale overheden

De verkiezing heeft ook een categorie voor best bestuurde decentrale overheden. Daar is de Provincie Zuid-Holland één van de genomineerden. Samen de Zuidelijke Randstad aantrekkelijker maken, dat is het doel waarin de partijen elkaar vinden.  “Vanuit het buitenland ziet men de Zuidelijke Randstad als één regio”, weet Jaap Smit, commissaris van de Koning. “Zo moeten we ook naar onszelf kijken. Met trots, met één identiteit.”

Op donderdag 26 januari vindt de nieuwjaarsbijeenkomst van Binnenlands Bestuur plaats. Tijdens dit event wordt bekend gemaakt wie de Beste Bestuurders van 2016 zijn.

Leiden Politiek Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×