(Foto's: Annabel van der Meulen).

Honderdste Leidse baby van 2017 aangegeven

In het stadhuis werd afgelopen vrijdag de honderdste Leidse baby van 2017 aangegeven. De kersverse vader Willem Hoek werd door wethouder Marleen Damen gefeliciteerd en kreeg van haar een bos bloemen cadeau met een bijpassend beschuitje met (roze) muisjes. Jacqueline Zirkzee, schrijfster van het geboorteverhaal, overhandigde de vader het boekje ‘Verwachting’.

In het geboorteverhaal komen veel elementen uit de stad terug. De illustraties bij het verhaal zijn gemaakt door Jasmijn Mulder. In 2015 besloot de gemeente het geboortecadeau te herintroduceren, nadat dit eerder in 2013 was afgeschaft. Het geboorteverhaal is hiervan het resultaat. Ouders die aangifte doen van de geboorte van een zoon, dochter of meerling krijgen het geboorteverhaal cadeau.


Annabel van der Meulen in gesprek met communicatiemedewerker Daisy De Jong – Sierat van de Gemeente Leiden over de honderdste geboorteaangifte van 2017.


Annabel van der Meulen in gesprek met schrijfster Jacqueline Zirkzee van het Geboorteverhaal.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×