(Foto: Wouter Keuris fotografie).

Alles over trouwen in Leiden inclusief oefenhuwelijksvoltrekking

Alle locaties in Leiden die sinds 2006 ooit zijn gebruikt als plek om te trouwen worden officiële trouwlocaties. Oftewel ‘huis van de gemeente’ zoals het in jargon heet. De alternatieve trouwplekken moeten nu nog per huwelijksvoltrekking steeds opnieuw worden aangewezen, maar dat hoeft dus in de toekomst niet meer. Uiteindelijk wil Leiden dat de hele stad huis van de gemeente wordt zodat overal getrouwd kan worden.

Chris de Waard sprak met wethouder Marleen Damen over de uitbreiding  van het aantal plekken waar mensen kunnen trouwen zonder dat er eerst een speciale aanvraag gedaan hoeft te worden.

Overigens kan in de toekomst niet echt overal getrouwd worden. In een boot of in een rijdende auto mag bijvoorbeeld niet. Er moet bij zo’n plichtige gebeurtenis altijd gelegenheid zijn om de trouwboekjes goed op te bergen en ook moet het veilig zijn.

Inspiratiemiddag

Op 28 januari opent de gemeente de trouwzaal van Leiden voor ondernemers en publiek voor een inspiratiemiddag voor toekomstige bruidsparen. Van 12.00 tot 16.00 uur kan iedereen er terecht voor informatie en indrukken over wat Leiden allemaal te bieden heeft op het gebied van huwelijken.

Chris de Waard vraagt wethouder Marleen Damen ten huwelijk. Of toch niet?

De Trouwinspiratiemiddag bestaat uit een informatiemarkt. De gemeente Leiden geeft informatie en er is gelegenheid om de Leidse trouwambtenaren persoonlijk om raad te vragen. Ook kunnen er vast ideeën worden opgedaan voor trouwlocaties en het trouwen kan zelfs worden geoefend door onofficieel in het huwelijk te treden.

Advertentie

Leiden Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×