Bestuursvoorzitter Ricardo Winter van ROC Leiden richt de blik op de toekomst voor ROC Leiden. Een toekomst waar hij zelf ook een rol wil blijven spelen. Ik zie dit niet als een tijdelijke klus. (Foto: Chris de Waard).

ROC Leiden sluit roerige periode af met uitgeven boekje

ROC Leiden, de weg omhoog. Hoe het ROC Leiden uit het dal klom. Dat is de titel van een boekje waarin interviews staan met interne en externe betrokkenen bij de crisisjaren die ROC Leiden achter de rug heeft. Het vormt als het aan bestuursvoorzitter Ricardo Winter ligt ook de afsluiting van die roerige periode, waarin de school door onderwijsminister Bussemaker van een faillissement moest worden gered door een injectie van tientallen miljoenen. Voorwaarde was wel dat ROC Leiden in de huidige vorm zou verdwijnen.

Chris de Waard in gesprek met bestuursvoorzitter Ricardo Winter van ROC Leiden.

Over een half jaar fuseren ROC Leiden en het ID College. Een jaar later, in augustus 2018, verlaat ROC Leiden het gebouw bij station Leiden Centraal. De gefuseerde school blijft wel helemaal in Leiden. Op drie locaties. Het huidige ROC Leiden-gebouw bij station Lammenschans, de nieuwbouw van het ID College aan de Breestraat en de oude locatie van het ID College aan de Storm Buysingstraat. Die laatste locatie wordt de komende tijd eerst nog ingrijpend verbouwd en uitgebreid.

Leiden Onderwijs


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×