(Foto's: Stichting STAD Leiden).

Stichting STAD nu ook voor Leidse jongeren

Stichting STAD is sinds kort actief in Leiden. Het projectbureau helpt jongeren met innovatieve ideeën om deze te realiseren. Dat doen ze door mee te denken met de opzet en uitwerking van het idee.

Ook biedt de stichting financiële hulp aan de jongeren. Stichting STAD is als projectbureau in de straten van Leiden te zien door actief jongeren aan te spreken. “Om te horen wat er nu echt speelt onder de jongeren”, zegt oprichter  Wessel Kruijer van Stichting STAD.

Annabel van der Meulen in gesprek met de oprichter Wessel Kruijer van Stichting STAD Leiden.  

Stichting STAD is al in een aantal andere steden actief. Leiden is nu de vierde stad waar de projectgroep zich richt op de behoefte van jongeren. De activiteiten lopen van exposities tot festivals, maar ook van tijdschriften tot nieuwe invalshoeken die op hun pad komen. De eerste activiteit van Stichting STAD Leiden vond in december plaats. Vier Leidse jongens organiseerden toen het Street King Tournament Leiden. Een straatvoetbal en FIFA-toernooi voor jongeren in de omgeving.

De Stichting heeft een online platform waar met een hedendaags perspectief wordt gekeken naar onderwerpen en activiteiten die lokaal, landelijk of over de hele wereld spelen. Hiermee kan actief worden ingespeeld op jongeren die de stichting benaderen.

Stichting STAD bruist van de energie en geeft dit heel graag door aan de jongeren in onze “STAD”!

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×