(Foto: PR).

Bijna 40.000 handtekeningen voor statiegeldpetitie

Plastic Soup Surfer Merijn Tinga heeft bijna zijn doel bereikt: 40.000 handtekeningen onder zijn petitie waarin de politiek wordt opgeroepen om statiegeld in te voeren op kleine plastic flesjes. Op 14 februari gaat Tinga zijn petitie aanbieden aan de Tweede Kamer en met 40.000 steunbetuigingen geldt die als burgerinitiatief en zet de kamer het op de agenda.

Al maanden voert de Plastic Soup Surfer actie met als ultiem doel het invoeren van statiegeld op de kleine PET-flessen. Die zorgen nu namelijk voor een enorme bijdrage aan de hoeveelheid zwerfplastic die in het milieu terecht komt.

Tekenen voor een schonere zee kan via https://petities.nl/petitions/uitbreiding-van-statiegeld-op-kleine-pet-flesjes?locale=nl

Leiden Maatschappij Plastic Soup Surfer


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×