Gladde wegen oorzaak van veel verkeersongelukken

Afgelopen periode zorgde de gladtijd tijdens het koude weer voor veel verkeersongelukken. Extra kans op gladheid ontstaat door winterse neerslag of natte weggedeelten die gemakkelijk bevriezen. Via de website van het KNMI kun je alle actuele waarschuwingen vinden.

Het is erg belangrijk om het weerbericht en de waarschuwingen in de gaten te houden om een ongeluk te voorkomen en alert te zijn. Een ongeluk zit in een klein hoekje en voor je het weet ben je slachtoffer van letselschade.

Er zijn enkele simpele tips voor wie bij gladheid toch de weg op moet. Zorg dat de banden in orde zijn. Dit kan eenvoudig door de profieldiepte te checken. Hoe meer profiel hoe meer grip. Voldoende afstand houden klinkt logisch, maar is echt noodzakelijk. De remweg wordt bij nat en glad weer al snel vier keer zo lang. Raak ook niet in paniek als de auto onverhoopt toch gaat glijden. Het beste is om in zo’n geval het gas los te laten en rustig te sturen naar de juiste rijrichting. Trap nooit op de rem.

Nieuws


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×