Rrrollend Leiden naar Energiepark

Met het Leidse pleinentekort waar de Sleutelstad dit jaar mee te kampen heeft, verhuizen allerlei evenementen van hun vertrouwde stek naar een al dan niet tijdelijke nieuwe locatie. Eerder meldden we al dat Leiden Culinair naar de Kaasmarkt wil, nu is ook duidelijk geworden waar Rrrollend Leiden dit jaar heen gaat: het nieuwe Energiepark.

Het foodfestival kan in mei en augustus niet op het Pieterskerkhof terecht, omdat daar dan een beeldentuin staat. De Lakenhal presenteert zich er als ‘openluchtmsueum’ om tijdens de verbouwing van het museum toch volop mee te kunnen aan de viering van 100 jaar De Stijl. De kunststroming die in 1917 door Theo van Doesburg in Leiden werd opgericht.

Het Energiepark is een van de delen van het Singelpark dat al echt in ontwikkeling is. Het ligt tussen de Langegracht en de Maresingel en sluit aan op het Huigpark.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline