Bij de Zijlpoort komt een beweegbare brug zodat de pleziervaart ook in de toekomst makkelijk de stad in kan varen. (Impressies: Ontwerpbureau Ney & Partners).

Nog twee weken inzenden voor namenwedstrijd bruggen Singelpark

Er zijn al zo’n 80 suggesties binnengekomen bij de Vrienden van het Singelpark voor namen voor de vijf bruggen die de gemeente Leiden gaat aanleggen om een ononderbroken rondjes aan de binnenkant van de singelrand mogelijk te maken. De prijsvraag die is uitgeschreven voor een naam of serie namen sluit half februari. Tot die tijd kan iedereen nog zijn of haar creatieve ideeën inzenden.

Chris de Waard in gesprek met bestuurslid Piet Breebaart over de bruggen van het Singelpark

Bij de Hortus Botanicus komt geen brug maar een doorgang in het P.J. Vethgebouw van de Universiteit Leiden. Zo kunnen wandelaars gratis om de hortus heenlopen of alsnog een kaartje kopen om de botanische tuin te bezoeken.

Op vijf plekken worden de komende jaren bruggen gebouwd. Die zijn ontworpen door de Belgische architect Laurent Ney en hoewel ze onderling flink verschillen is er wel een thema, waardoor ze herkenbaar zijn als singelparkbrug. Om die reden lijkt er ook een lichte voorkeur bij de uitschrijvers van de namenwedstrijd voor een serie van vijf namen rond een thema.

Vanaf 15 februari buigt de jury zich over alle inzenden en legt de winnende namen dan voor aan de Leidse straatnamencommissie die de namen vervolgens officieel zal voordragen aan de gemeente Leiden.

Wie nog namen wil inzenden kan dat doen via info@singelpark.nl onder vermelding van bruggennamen. Op de website van de Vrienden van het Singelpark staan alle spelregels.

Leiden Singelpark


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×