Gemeente stopt tijdelijk met handhaving betaald parkeren

27

In verband met de storing in het Leidse parkeervergunningensysteem controleert de gemeente vandaag niet of bewoners en hun bezoekers hun parkeergeld hebben betaald. De handhavers blijven wel controleren op fout geparkeerde auto’s. Die krijgen gewoon een bon.

De VVD Leiden gaat vanavond wethouder Strijk bevragen over de problemen rond de invoering van het kentekenparkeren. Niet alleen is er een flinke storing, ook werken de parkeerautomaten in het centrum niet altijd goed, waardoor het invoeren van een kenteken slechts met grote moeite lukt. Eerder waren er ook al problemen met de nieuwe parkeermeters in de wijken.

De gemeente heeft nog steeds geen idee hoe lang de storing nog duurt. Op de site heeft de gemeente de antwoorden gezet op de meest gestelde vragen. De informatieavond over kentekenparkeren die vandaag (donderdag) tussen 17.00 uur en 20.00 uur wordt gehouden in Het Gebouw aan het Arubapad in Leiden Noord gaat gewoon door.

Delen
LeidenWalk

27 reacties

  1. Gezond verstand op

    Ik voel een ‘aha-Erlebnis’ opkomen; zo bouwde de gemeente Leiden in het verleden al een beruchte reputatie op met het zogenoemde ‘P.R.I.S.’, een parkeerrouteinformatiesysteem dat bij voortduring geplaagd werd door technische storingen. Keer op keer werd daar geld ingepompt en deed de leverancier (loze) toezeggingen het systeem te laten werken. Maar uiteindelijk tevergeefs en bleek dat systeem gewoon weggegooid geld waarna het vervolgens als schadepost op de gemeentebegroting kon worden afgeschreven.
    Het lijkt erop, dat er m.b.t. ICT-implementatie bij de lokale overheid in Leiden geen chemie bestaat…

    Overigens heb ik met het kentekenparkeren als regelmatige bezoeker van de P1-parkeergarage nabij NS-station Amsterdam Centraal nooit problemen ondervonden. Dus wellicht dat men maar eens daar te rade moest gaan?

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de Leidse gemeentepolitiek en bericht daar over.

Deze site gebruikt cookies. Lees meer over onze cookies.