Gemeente stopt tijdelijk met handhaving betaald parkeren

In verband met de storing in het Leidse parkeervergunningensysteem controleert de gemeente vandaag niet of bewoners en hun bezoekers hun parkeergeld hebben betaald. De handhavers blijven wel controleren op fout geparkeerde auto’s. Die krijgen gewoon een bon.

De VVD Leiden gaat vanavond wethouder Strijk bevragen over de problemen rond de invoering van het kentekenparkeren. Niet alleen is er een flinke storing, ook werken de parkeerautomaten in het centrum niet altijd goed, waardoor het invoeren van een kenteken slechts met grote moeite lukt. Eerder waren er ook al problemen met de nieuwe parkeermeters in de wijken.

De gemeente heeft nog steeds geen idee hoe lang de storing nog duurt. Op de site heeft de gemeente de antwoorden gezet op de meest gestelde vragen. De informatieavond over kentekenparkeren die vandaag (donderdag) tussen 17.00 uur en 20.00 uur wordt gehouden in Het Gebouw aan het Arubapad in Leiden Noord gaat gewoon door.

Leiden Politiek kentekenparkeren


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×