(Beeld: Emile van Aelst).

Sportcolumn: DoCoS wil haast maken met Voetbal Vitaal

Er gebeurt veel op sportgebied in Leiden. Elke week trekt duoraadslid en sportwoordvoerder Martijn Otten van de PvdA Leiden de stad in voor de sportcolumn ‘Linksbuiten’ die hij voor Sleutelstad maakt. Daarin praat hij met een politieke insteek met mensen over de sport in Leiden. De videocolumn wordt samen met Leidse Glibber Emile van Aelst gemaakt.

Deze week was Otten op bezoek bij voetbalvereniging DoCoS en sprak daar met voorzitter Jasper van Marwijk over Voetbal Vitaal. De Leidse voetbalverenigingen kregen afgelopen week van de gemeente te horen wat de criteria zijn om een ‘vitale vereniging’ te zijn. Volgens die criteria hebben vitale voetbalverenigingen geen schulden aan de gemeente of voldoen aan de betalingsregeling, minimaal 450 spelende leden en in alle jeugdafdelingen minimaal één elftal.

Het college stelt de gemeenteraad voor om met ingang van seizoen 2018/2019 geen velden meer te verhuren aan voetbalverenigingen die op 1 juli 2018 schulden hebben aan de gemeente en zich niet houden aan eventuele betalingsafspraken. Voetbalverenigingen die per 1 juli 2018 niet voldoen aan de criteria voor een vitale voetbalvereniging hebben ook geen recht op een eigen kantine bij de herontwikkeling van sportparken.

Advertentie

Leiden Linksbuiten Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×