Radius biedt oefening in luisteren met luistersteen

Aanstaande donderdag houdt Radius Leiden een bijeenkomst in de Stevenshof waar Annet Gijsman mensen op weg helpt om écht naar elkaar te luisteren. Gijsman is projectleider ‘Welzijn op recept Leiden’ bij Radius en zet zich in om mensen te helpen die echt willen luisteren. “Spreken hoort er natuurlijk ook bij, maar is nooit verplicht,” zegt Gijsman die voor deze oefening gebruik maakt van een ‘luistersteen’.

“We hebben het vaak druk, er is overal informatie, het leven lijkt soms in hoog tempo voorbij te schieten. Echte ontmoetingen zijn niet vanzelfsprekend, zeker niet als het gaat om ontmoetingen tussen mensen met verschillende achtergronden, leeftijden en opleidingsniveau’s,” zegt Gijsman die een vergelijking trekt met de manier waarop de oorspronkelijke bevolking van Noord Amerika conflicten oploste met een praatstok. “Zo gebruiken wij een steen. Wie de steen in handen heeft, spreekt. De anderen luisteren zo aandachtig en accepterend mogelijk. We oefenen onszelf erin om niet te oordelen, te reageren of te adviseren, maar er gewoon voor elkaar te zijn. Door het gebruik van de steen wordt dat gemakkelijker.”

Annet Gijsman komt zelf al meer dan tien jaar met een kleine groep bestaande uit vier vrouwen bijeen. “De ervaring leert dat je dan steeds echter en dieper gaat delen, toch veel herkenning vindt en leert om jezelf en de ander te waarderen zoals we werkelijk zijn. Mede daardoor ben ik mij meer verbonden gaan voelen met de mensen en wereld om mij heen.”

Geïnteresseerden zijn op donderdag 9 februari welkom om het gebruik van de steen eens te proberen. De bijeenkomst duurt van 15.45 uur tot 17.15 uur en wordt gehouden bij Radius in de Top Naeffstraat 1 in de Stevenshof. De kosten voor deelname bedragen € 1,- voor koffie of thee.

Informatie en aanmelding bij Radius. Vraag naar Annet Gijsman (info@radiuswelzijn.nl of 071 707 42 00).

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×