(Foto's: Emile van Aelst / Leidse Glibber).

Leiderdorpse paraskiër gehuldigd na drie gouden WK medailles

De 17-jarige zitskiër Jeroen Kampschreur haalde vorige week op het wereldkampioenschap in Italië drie gouden medailles. Daarmee is hij de eerste Nederlandse paraskiër met WK goud en plaatste hij zich meteen voor de Paralympische Winterspelen in Zuid-Korea volgend jaar. Zaterdag werd de Leiderdorper gehuldigd.

Kampschreur is geboren zonder scheenbenen. Lang deed hij aan rolstoelbasketbal maar een paar jaar geleden besloot hij voor het zitskiën te gaan. Vorige weekeinde won hij goud op de supercombinatie, de slalom en de reuzenslalom. De huldiging vond plaats in de zaak van zijn ouders in Zoeterwoude. Naast familie en vrienden kwamen ook locoburgemeester Gerben van Duin uit Noordwijk en acteur Manfred de Graaf langs om hem te feliciteren.

Leidse Glibber Emile van Aelst maakte een sfeerverslag van de huldiging.

Leiderdorp Sport Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×