Leidse arts genomineerd voor Rookvrije Generatie Awards

De Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Longfonds organiseren op 22 februari de Rookvrije Generatie Awards. Dit is een initiatief dat er voor zorgt dat kinderen in een rookvrije omgeving kunnen opgroeien. Er kan gestemd worden op alle initiatieven in de categorieën personen, sport, scholen en recreatie. In de categorie personen is Noor Rikkers, kinderlongarts in het Leids Universitair Medisch Centrum genomineerd.

Noor Rikkers is genomineerd om haar initiatief voor de Taskforce Rookvrije Start. Dit initiatief moet artsen en verpleegkundigen helpen om ouders rondom de zwangerschap te helpen om te stoppen met roken. “Ik vind het heel belangrijk dat kinderen rookvrij opgroeien. Als zwangere vrouwen roken dan kan hun baby te vroeg worden geboren, te licht zijn, een gestoorde longontwikkeling hebben en zelfs overlijden. Een rookvrije start redt dus levens,” aldus de kinderlongarts.


Annabel van der Meulen in gesprek met kinderlongarts Noor Rikkers.

Tot en met 16 februari kan iedereen stemmen op personen, sportverenigingen, scholen en organisaties in recreatie die goed bezig zijn voor een Rookvrije Generatie. Per categorie kan een favoriet gekozen worden.

De stem telt voor 50% mee in de einduitslag. De andere 50% wordt door de jury toegekend. De jury bestaat uit Michel Rudolphie van KWF Kankerbestrijding, Floris Italianer van de Hartstichting, Michael Rutgers van Longfonds, Mark Monsma van Alliantie Nederland Rookvrij en één van de kinderen uit de Rookvrije Generatie campagne.

De Awards worden tijdens de Negenmaandenbeurs op 22 februari 2017 uitgereikt in de RAI in Amsterdam.
De Negenmaandenbeurs loopt vol met aanstaande papa’s en mama’s, de ideale locaties dus om meer aandacht te creëren voor dit initiatief. Een toekomst met een Rookvrije Generatie is het uiteindelijke doel.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×