(Foto's: Emile van Aelst).

Universiteit viert 442e verjaardag

De universiteit was gisteren jarig. Met een bijeenkomst in de Pieterskerk werd de 442e Dies natalis gevierd. Ook werd een eredoctoraat verleend aan Frank Dikötter, Professor of Humanities aan de University of Hongkong. Voorafgaand aan de bijeenkomst liep een cortège van hoogleraren vanaf het Academiegebouw naar de Pieterskerk.

Het ‘Leiden Asia Year’ stond centraal bij de viering. “De faculteiten doen veel rond het Azië-jaar en het was goed om dit nu even bij elkaar te brengen”, zegt rector Carol Stolker. Voor Stolker persoonlijk was het ook een bijzondere dag. Precies vier jaar geleden werd hij aangesteld als rector magnificus van de Universiteit Leiden. Hij gaat door voor een tweede termijn van nog eens vier jaar.

Leidse Glibber Emile van Aelst was bij de viering aanwezig en maakte een sfeerverslag.


Lieuwe van Slooten was aanwezig bij de 442e Dies natalis en sprak met Decaan Mirjam Baar van de faculteit Geesteswetenschappen, burgemeester Henri Lenferink en rector Carel Stolker.

Leiden Onderwijs Science


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×