Lesley van Egmond won in de categorie onder 15 jaar tot 38 kilogram het zilver. In zijn eerste wedstrijd stond hij meteen tegen een sterke tegenstander. Het was een spannende strijd, maar Van Egmond wist de partij te winnen.(Foto's: Anna Ramirez).

Leidse Judotalenten vallen weer in de prijzen

De judotalenten van Sportschool Ramirez zijn dit weekend op het Rabobank Internationaal Jeugdtoernooi in Hoogland weer in de prijzen gevallen. Dit keer net geen goud, maar wel vier keer zilver en één keer brons. In totaal deden er 350 judoka’s uit vijf landen mee aan het toernooi.

Lesley van Egmond won in de categorie onder 15 jaar tot 38 kilogram het zilver.

Lesley van Egmond won in de 15 jaar tot 38 kilogram het zilver. In die categorie deden veertig judoka’s mee. Voor de 12-jarige Van Egmond was dit de eerste internationale wedstrijd in de categorie tot 15 jaar. In de categorie onder 12 jaar behaalden Geert Niks, Seth van de Walt en Fygo van Waveren ook een mooie 2e plek. Elin Niks kwam in de categorie tot 10 jaar tot de 3e plek.

Coach Anna Ramirez is weer erg trots op haar pupillen. Vooral de tweede plaats van Van Egmond is volgens haar extra knap. “Ik stond met tranen in mijn ogen. We hebben hier een jaar lang één op één voor getraind. Hij heeft er zelf ook alles voor over gehad en ineens komt het eruit. Hij ging van een jongen die alles won in de categorie onder 12, van een jongen die alles net verloor in onder 15. En dan toch doorzetten en dit presteren. Kippenvel.”

Donderdag was Van Egmond te gast in SPORT071, het sportprogramma van Sleutelstad FM. Reanne van Kleef en Maarten Mulder spraken met hem.