(Foto's: Emile van Aelst).

Winnaars Leidse Sportprijzen bekend

De winnaars van de Leidse Sportprijzen zijn vanavond tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Aalmarktzaal bekend gemaakt. In totaal waren vijftien sporters en coaches in vijf categorieën genomineerd. Onder hen meerdere Olympische medaillewinnaars.

Reanne  van Kleef maakte na de uitreiking een rondje langs alle winnaars.

Roeier Boudewijn Röell van A.L.S.R.V Asopos de Vliet werd uitgeroepen tot Sportman van het jaar. Röell won op de Spelen brons met de Holland Acht.

Sportvrouw van het jaar werd sprintster Tessa van Schagen. Zij won het WK goud op de 200 meter estafette. Voor de jury was dit de moeilijkste categorie om een te winnaar te kiezen omdat alle genomineerden op de Olympische spelen actief waren.

ZVL-Hawabo werd sportploeg van het jaar. Zij wonnen in 2016 alles wat er in Nederland op het gebied van waterpolo is te winnen.

Nienke van Zijp werd verkozen tot sportcoach van het jaar. Op de Olympische Spelen was ze actief als roeicoach. Haar ploegen brachten een gouden en zilveren medaille mee terug naar Nederland.

Aangepaste sporter van het jaar werd Evelyn van Leeuwen. Zij won brons op de Paralympics met het Nederlands rolstoelbasketbalteam.

De publieksprijs ging naar voetballer Randy Wolters. Hij kreeg 36 procent van de ruim 1500 stemmen.

Er werd ook weer een oeuvreprijs uitgereikt. Die ging naar de onlangs overleden voorzitter Albert Spijker van De Zijl Zwemsport.

De aanmoedigingsprijzen gingen naar Gustavo Hamer (Feyenoord), Henk van Schaik (ADO Den Haag), Juliette Pijnacker (Turnz Amsterdam Gymnastics), Tiba Vroom (West Coast Climbin) en Stan van Ruiten (De Zijl Zwemsport, waterpolo).

’s Middags werden alle Jeugdkampioenen uit Leiden gehuldigd. Dat waren er dit jaar zo’n negentig. Zij zijn allemaal nationaal kampioen geworden of hebben eremetaal behaald op een EK of WK.

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×