(Foto's: AS Media).

Uitslaande brand legt Zoeterwoudse woning in as

Vrijdagmiddag is brand uitgebroken in een woning aan de Hoge Rijndijk in Zoeterwoude. De brandweer rukte met spoed uit voor de uitslaande brand, maar kon niet voorkomen dat de woning helemaal uit is gebrand. De bewoners zijn allemaal op tijd in veiligheid gebracht. Over de oorzaak is nog niets bekend. De brand ging gepaard met een enorme rookontwikkeling, die vanuit een groot deel van de omgeving te zien was.

De brandweer heeft met behulp van de ladderwagen een gedeelte van het dak gesloopt om de brand te kunnen bestrijden. Uiteindelijk kon het sein brandmeester gegeven worden, maar toen de brand was geblust was er van de woning weinig meer over. Wel kon de brandweer door snel optreden voorkomen dat het vuur zich uitbreidde naar omliggende woningen.

Een hondengeleider van de politie is ter plaatse gevraagd om te assisteren bij de evacuatie van een hond in een naastgelegen pand. Uiteindelijk heeft de brandweer de hond ongedeerd naar buiten weten te halen en opgevangen. Een bewoner is ter plaatse door ambulancepersoneel gecontroleerd, maar hoefde niet naar het ziekenhuis.

 

112 Sleutelstad Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×