(Foto's: Reanne van Kleef).

Docenten in zonnetje gezet op Valentijnsdag

De docenten van het Leonardo Da Vinci College Kagerstraat zijn vanmorgen in het zonnetje gezet door de Partij van de Arbeid. Voordat het eerste lesuur begon, deelde de partij kaartjes uit die de leerlingen konden invullen en aan hun favoriete docent konden geven. Ook werd er een taart achtergelaten in de lerarenkamer en werd één van de docenten verrast met een bos bloemen.


Reanne van Kleef sprak met twee leerlingen van het Da Vinci College, duoraadslid Martijn Otten van PvdA Leiden, PvdA Tweede Kamerlid Loes Ypma, rector Annick Dezitter en docent Duits Mathieu Smeets over de actie.

Naast duoraadslid Martijn Otten van PvdA Leiden, waren ook Tweede Kamerleden Loes Ypma en Mohammed Mohandis aanwezig. “We hopen op wat meer waardering voor de docenten vanuit de leerlingen”, zegt Ypsma. “En wat is er nou leuker dan een kaartje krijgen waar iets liefs op staat van je eigen leerlingen? Er wordt hard gewerkt in het onderwijs en eigenlijk is er te weinig waardering voor de docenten. De salarissen zouden wat omhoog moeten, maar we willen ze ook waardering geven met een bloemetje, een kaartje of op een andere manier.”

De leerlingen zijn enthousiast over de actie en beginnen meteen met het invullen van de kaartjes. Op de vraag of hij de kaart op Valentijnsdag niet liever aan een meisje geeft antwoord een leerling: “Nee deze gaat naar meneer Arakel want hij is gewoon de leukste leraar van de school!”

In overleg met rector Annick Dezitter wordt er ook nog een docent extra in het zonnetje gezet. De keuze is gevallen op leraar Duits, Mathieu Smeets. “Hij geeft al jaren lang heel enthousiast les en is heel geliefd bij de kinderen”, zegt Dezitter.

Smeets zelf is zeer verrast als de delegatie zijn lokaal binnenstapt. “Ik had hier helemaal niet op gerekend en wist er niets van. Het is een soort overval techniek die ze gebruiken. Ik hou er met Valentijnsdag wel rekening mee dat ik eens een roos toegestopt krijg, maar ik heb het nog niet meegemaakt dat ik een hele bos rozen krijg.” Zelf denkt hij dat hij een strenge maar rechtvaardige docent is. “Ik ben duidelijk en ik denk dat kinderen dat ontzettend prettig vinden. Dat ze weten wat ze wel kunnen en wat niet.” Na 37 jaar op het Da Vinci College vindt Smeets het lesgeven nog altijd leuk.

De leden van de PvdA brachten na het Da Vinci College nog een bezoekje aan Bonaventuracollege Boerhaavelaan. Ook daar werden kaarten uitgedeeld, een taart achtergelaten en werd docent Aad Muller in het zonnetje gezet.

 

Leiden Onderwijs Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×