(Foto's: J.P. Kranenburg).

Eerste winnaar lokale voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd bekend

De eerste lokale voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd 2017 werd gisteren gehouden in de Koolzaal van BplusC locatie Nieuwstraat. De jury riep Vibeke van Vrije School Mareland uit tot winnaar. Zij neemt op 29 maart deel aan de kwartfinale van Zuid-Holland.

Zes voorleeskampioenen uit Leiden namen om de beurt plaats in de “voorleesstoel”. Alle voorlezers namen supporters mee, die samen een publiek van veertig man sterk vormde. Rachel, Felien, Aharani, Lina, Noa en Vibeke hadden zich goed voorbereid en lazen alle zes mooi voor. Winnares Vibeke las voor uit De lokroep van de rivier.

Vibeke is de eerste van twee voorlezers die doorgaan naar de kwartfinale. Woensdag 8 maart is de tweede lokale voorronde met schoolkampioenen uit Leiden en Leiderdorp. Ook die middag wordt er één winnaar gekozen. De kwartfinale is op woensdag 29 maart in Het Leidse Volkshuis.

 

Advertentie

Leiden Onderwijs


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×