(Foto: MuseumActueel, via Twitter).

BankGiro Loterij Geeft miljoenenbijdrage voor dino-experience Naturalis

Feest voor Naturalis. Directeur Edwin van Huis van het Naturalis Diversity Center in Leiden heeft zojuist een schenking ontvangen van 1.250.000 euro tijdens het BankGiro Loterij Goed Geld Gala in Amsterdam. Hiermee kan het museum een droom realiseren: een heuse ‘REXperience’ die draait om het 66 miljoen jaar oude t-rex skelet Trix.

Directeur Edwin van Huis van Naturalis: “Geweldig dat de BankGiro Loterij ons weer steunt om het verhaal van de 66 miljoen jaar oude Trix te vertellen. In 2016 ontvingen we al een royale bijdrage om het tyrannosaurus rex-skelet op te graven in Amerika. En nu kunnen we Trix dankzij deze schenking een waardig ‘thuis’ geven met de REXperience. De bezoeker krijgt daarmee de ultieme kans om met een tijdcapsule in één knal 67 miljoen jaar teruggeschoten te worden naar het dino-tijdperk.”

De schenking van 1.250.000 euro komt bovenop het jaarlijkse bedrag van 504.597 euro dat Naturalis ontvangt van de BankGiro Loterij.

Ruim 5,2 miljoen euro voor cultuursector in Zuid-Holland

Nog tien andere culturele organisaties in Zuid-Holland ontvingen een bijdrage van de BankGiro Loterij, waaronder het Rijksmuseum van Oudheden dat vorige week al werd verrast met een cheque van 522.000 euro. In toaal deelde de BankGiro Loterij in onze provincie een bedrag uit van ruim 5,2 miljoen euro. dat wordt verdeeld onder culturele instellingen in Zuid-Holland.

In Leiden gaan er forse bedragen naar Naturalis (1.754.597 euro) en het Rijksmuseum van Oudheden (771.999 euro). Museum Volkenkunde ontving een bescheiden bijdrage van 7.798 euro.

De schenkingen voor cultuur zijn mogelijk dankzij de ruim 580.000 loterijdeelnemers die met de BankGiro Loterij meespelen. De helft van ieder lot gaat naar cultuur. Deelnemers kunnen ervoor kiezen cultuur breed te steunen of een culturele instelling naar keuze. In totaal kan de BankGiro Loterij dit jaar 66,9 miljoen euro schenken aan 66 musea en andere culturele instellingen door heel Nederland. Dat is 4,1 miljoen euro meer dan vorig jaar.

Edwin van Huis, directeur van Naturalis, werd afgelopen avond verrast met een enorme cheque tijdens het BankGiro Loterij Goed Geld Gala. Die kan de bedragen toekennen dankzij de ruim 580.000 Nederlanders die meespelen in de BankGiro Loterij die dit jaar een recordbedrag van 66,9 miljoen euro verdeelt onder 66 culturele instellingen in Nederland.

Advertentie

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×