Geleegde bakken zet de gemeente sinds kort terug op lege parkeerplaatsen. (Foto's: Chris de Waard).

Gemeente onderzoekt opheffen parkeerplaatsen deel Rijn en Schiekade

Naar aanleiding van klachten over de onbegaanbare stoep op de dagen dat bewoners van de Rijn en Schiekade hun rolcontainers buiten zetten, onderzoekt de gemeente Leiden of een deel van de parkeerplaatsen in het laatste deel van die straat kunnen vervallen.

Sinds enkele weken experimenteert de gemeente ter plaatse door de containers na lediging op de parkeerplaatsen te zetten.

De vergunningsplaatsen zijn overdag vaak leeg, ’s avonds zijn ze doorgaans wel allemaal bezet. Hoe lang de proef duurt en wanneer hij is geslaagd, kon een woordvoerder van de afdeling Stedelijk Beheer nog niet melden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×