Scanauto bestrijkt dagelijks heel Leiden

37

De speciale scanauto die de gemeente sinds kort in bedrijf heeft om geautomatiseerd te controleren of geparkeerde auto’s betaald hebben voor hun plek, kan in één dag alle geparkeerde auto’s in Leiden controleren. Maar doet dat niet.

Chris de Waard in gesprek met wethouder Robert Strijk over de scanauto die door Leiden rijdt om parkeerders te controleren.

Wethouder Strijk legt uit dat de scanauto elke dag een volstrekt willekeurige route rijdt in de jacht op parkeerders zonder kaartje of vergunning. “De auto kan qua tijd en afstand elke dag alle geparkeerde auto’s controleren, maar om niet te voorspelbaar te zijn, is de route elke dag anders. Het kan best dat de auto op een dag drie keer dezelfde straat controleert en de dag erna  helemaal  niet.”

Leiden heeft de beschikking over één scanauto. “Dat is voldoende,: zegt Strijk. Wel is er een reserve-auto en een reservesysteem dat op elke willekeurige auto kan worden gemonteerd.

Delen
LeidenWalk

37 reacties

 1. Marcel Boeré

  Ik ben heel benieuwd naar de route die deze handhaver dagelijks rijdt. Als je heel Leiden in een dag kan scannen (maar wat de handhaver volgens het bericht juist niet doet), moet het ook mogelijk zijn heel Leiden te filmen! Dat spreekt mij wel aan! Hoeveel kilometer is het scangebied van Leiden Gemeente Leiden ?? En is er een routekaart te verkrijgen hoe je zo efficient mogelijk alle straten van Leiden langs kunt rijden zonder tegen de richting in te gaan?

   • Wat is er mis met een fiets? Nog goedkoper en dan blijf je nog een beetje in conditie. Kijk naar de bikers van de politie, die zijn vele malen sneller dan deze opgepimpte scootmobiel.

  • Marcel Boeré

   Uit het artikel blijkt als eerste dat de ene handhaver in staat is om de hele stad in één dag te scannen. Echter, dat doet hij of zij niet, er wordt een soort semi-random traject gereden vooral om gemelde parkeeroverlast aan te pakken mag ik aannemen. En voor de rest tja de zwevende kiezer … 🙂

 2. Karel Duijverman op

  Het gaat niet om het parkeer probleem aanpakken, dat heeft de gemeente zelf gecreëerd,

  Gaat niet ons handhaven dat heeft de gemeente zelf ook gecreëerd, het gaat om zoveel mogelijk geld verdienen en dat continu doen, geeft werkgelegenheid, en frustratie bij goedwillende mensen die MOETEN parkeren en Moeten luisteren naar de opgelegde regels en artikels die altijd gelijk hebben dat is de wet en anders is het niet !!! Onredelijk dus moeten betalen wanneer ze twee minuten te laat terug zijn bij hun voertuig, Wat als je tien minuten te vroeg terug ben , waar blijft dat geld !!!

  Het is een geld fabriek en die heet ” NEDERLAND PARKEER B,V.

  • Als de de app gebruikt betaal je per minuut.
   Sinds het betaald parkeren ia ingevoerd kunnen wij, in onze stgraat, weer parkere.

   Hans

 3. Geweldig toch zo een auto en dat het zo goed, snel en gemakkelijk gaat. Niet steeds weer groepjes van minimaal 3 die een voertuig gaan controleren op een geldig kaartje. Zal een enorme besparing gaan worden op de personeels kosten. Waarvan ik hoop dat we die terug gaan zien in de kosten van de vergunningen.

 4. Leuk! En als het echt zo makkelijk kunnen zijn, om alle auto parkeer vergunnings dagelijk to controleren, zal het zeker ook mogelijk zijn door het Leiden Gemeente, alle inwoners die een parkeervergunning in Gemeente Leiden heeft, te laten dat weten voor hun parkeervergunning niet meer geldig is. Toch?

 5. Gewoon ieder met een auto in Nederland,10 euro per maand
  extra betalen in de wegenbelasting! geen mensen meer nodig,
  kunnen die lekker thuis blijven, een beetje potloden met moeder de vrouw?(vriendin).

 6. Voorheen kon je zien of iemand terecht je parkeerplaats innam, maar tegenwoordig is het totaal onduidelijk wie waar parkeert en of dat terecht is. DE PARKEERVERGUNNINGEN MOETEN TERUGKOMEN OP PAPIER. Is dit duidelijk of niet?

 7. Slimme jongen op

  Laat maar lekker scannen… Mijn auto vind je voortaan bij de Rijneke Boulevard, Baanderij, Leidschenhage of de winkels in Voorschoten. Lekker gratis op je gemakje winkelen zonder sores. Dag Leiden!!

 8. Inderdaad. Ben het eens met Slimme Jongen. Van de week stond er nog in de krant dat de binnenstad als winkelgebied ver achter blijft bij omliggende gemeenten. Gek hè?

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de Leidse gemeentepolitiek en bericht daar over.

Deze site gebruikt cookies. Lees meer over onze cookies.