(Foto: Chris de Waard).

Scanauto bestrijkt dagelijks heel Leiden

De speciale scanauto die de gemeente sinds kort in bedrijf heeft om geautomatiseerd te controleren of geparkeerde auto’s betaald hebben voor hun plek, kan in één dag alle geparkeerde auto’s in Leiden controleren. Maar doet dat niet.

Chris de Waard in gesprek met wethouder Robert Strijk over de scanauto die door Leiden rijdt om parkeerders te controleren.

Wethouder Strijk legt uit dat de scanauto elke dag een volstrekt willekeurige route rijdt in de jacht op parkeerders zonder kaartje of vergunning. “De auto kan qua tijd en afstand elke dag alle geparkeerde auto’s controleren, maar om niet te voorspelbaar te zijn, is de route elke dag anders. Het kan best dat de auto op een dag drie keer dezelfde straat controleert en de dag erna  helemaal  niet.”

Leiden heeft de beschikking over één scanauto. “Dat is voldoende,: zegt Strijk. Wel is er een reserve-auto en een reservesysteem dat op elke willekeurige auto kan worden gemonteerd.

112 Sleutelstad Leiden Politiek kentekenparkeren


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×