(Foto's: Emile van Aelst).

Sleutels van Leiden voor even in handen van De Hutspotten

Tradities moet je in ere houden en dus is  ook gedurende de carnavalsperiode van dit jaar de sleutel van de stad voor vier dagen in handen van de Leidse carnavalsvereniging De Hutspotten. Donderdagavond werd die sleutel door wethouder Laudy officieel overhandigd aan Prins Peter de 1e en Prinses Susanna.

Direct na de sleuteloverhandiging moest Laudy aanschuiven in de raadscommissie Leefbaarheid en Bereikbaarheid waar hij grapte dat alles wat hij die avond beloofde onder voorbehoud was: “De Hutspotten zijn de komende vier dagen de echte baas over Leiden.”

Chris de Waard liep even binnen bij de sleuteloverhandiging en sprak met de uit Limburg afkomstige wethouder Laudy die carnaval tegenwoordig gewoon in Leiden een beetje meeviert. “Ik ben 20 jaar weg uit Limburg, Carnaval is leuk om met vrienden te vieren en met bekenden die je overal op straat tegenkomt. Als ik daar nu heen ga ken ik niemand,” aldus Laudy die destijds als student naar Leiden kwam en nooit meer vertrok.

Na het feestje in de Burgerzaal van het Leidse stadhuis vertrokken De Hutspotten naar café Van Hout op de hoek van de Korevaarstraat en de Jan van Houtkade. Daar werd nog even verder gefeest. Vanavond is in Partycentrum De Zijl de grote carnavalsavond van De Hutspotten.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×