(Foto: PR).

Amnesty International collecteert in Leiden

De collecteweek van Amnesty International is dit jaar van 5 tot en met 11 maart. De mensenrechtenorganisatie houdt dan voor de vijftiende keer een landelijke collecte. In Leiden gaan ongeveer honderd collectanten de straat op.

Amnesty is een onafhankelijke organisatie en neemt voor onderzoek, lobby en actie geen geld aan van overheden of politieke groeperingen. Juist daarom is de opbrengst van de jaarlijkse collecte van onschatbare waarde voor de organisatie. Met het geld dat tijdens de collecte wordt opgehaald, kan Amnesty haar werk blijven doen. Voor Yecenia Armenta uit Mexico bijvoorbeeld en voor talloze anderen.

Armenta zat vier jaar gevangen nadat ze, na vijftien uur lang gemarteld te zijn, een moord bekende die ze niet had begaan. Ze kwam vrij, mede nadat Amnesty International actie voor haar voerde. Amnesty International ijvert voor een wereld waarin iedereen profiteert van de mensenrechten. Om dat te bereiken doet Amnesty onderzoek naar schendingen van deze rechten en voert actie tegen die schendingen.

Vorig jaar werd tijdens de collecte in Leiden bijna 22.500 euro opgehaald. In heel Nederland was dat zo’n 1,5 miljoen euro. Dat werd ingezameld door maar liefst 17.000 collectanten.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×