(Foto: PR).

Leidse schaatsjeugd vraagt aandacht voor nieuwe ijsbaan

Twaalf jeugdige schaatsers van de Leidse ijsverenigingen hebben vrijdagavond tijdens het maandelijkse Sportcafé Leiden op ludieke wijze aandacht gevraagd voor de toekomst van de ijssport in Leiden. Met ieder een letter op hun rug vormden zij tijdens het welkomstwoord van Jeroen Straathof, oud olympiër en woordvoerder namens de Leidse ijsverenigingen, de slogan ‘Wij eisen ijs!’. De zin komt uit het boek ‘Floddertje’ van Annie M.G. Schmidt.

Met de protestactie vroegen de jeugdschaatsers aandacht voor de komst van een nieuwe ijshal. Die is onzeker sinds het Leidse college van burgemeester en wethouders half december een streep door de plannen voor nieuwbouw zette. Nadat ook veel politieke protesteerden tegen het schrappen van de ijshal, komt er nu een nieuw voorstel met vier verschillende varianten. In drie daarvan zit wel een ijshal.

Met de actie hopen de jeugdschaatsers van de Leidse ijsverenigingen duidelijk te maken dat Leiden niet zonder schaatshal kan. “De huidige schaatshal zal door de uitgestelde renovatie niet meer voldoen aan de eisen ten aanzien van veiligheid en milieu. Jaarlijks telt de schaatshal 107.000 bezoekers in de zeven maanden tijd dat de hal open is. Daarmee is het de drukst bezochte sportvoorziening van Leiden,” zegt woordvoerder Jeroen Straathof.

Naast de actie van afgelopen vrijdag wordt er ook al enige tijd actie gevoerd via sociale media met de hashtag #redijssportleiden en is een petitie voor een nieuwe schaatshal al bijna 4.000 keer ondertekend.

De 8 jaar oude Noël vindt schaatsen leuk. Daarom maakte hij dit filmpje.

Eerder al trokken tientallen Leidse schaatsers in de leeftijd van 6 tot 18 jaar de schaatsen aan om samen een film op te nemen om te laten zien hoe het eruit zou zien als Leiden in de toekomst geen schaatsbaan meer zou hebben.

Advertentie

Leiden Politiek Regio Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×