(Foto's: Ricardo Bakker).

Drie politieauto's beschadigd bij klemrijden auto

Zaterdagavond heeft de politie na een achtervolging van een kwartier een auto klemgereden op de Weddeloop in Voorschoten. De politie kreeg om 20.30 uur een melding dat de bestuurder van een Volkswagen vermoedelijk met alcohol op achter het stuur zat. Agenten die een onderzoek instelden, zagen de bewuste auto om 21.45 uur de A4 oprijden.

De politie zette de achtervolging in, waarbij snelheden werden gehaald van 180 km per uur. De bestuurder verliet de snelweg bij Leidschendam en reed met een snelheid van ongeveer 100 km per uur het dorp in. In een woonwijk waar een 30 km zone van kracht was, reed de verdachte ruim 70 km per uur.

De bestuurder negeerde het stopteken van agenten en pleegde tijdens de achtervolging verschillende overtredingen zoals het negeren van rode verkeerslichten, het rijden tegen de richting in, het rijden zonder verlichting en het rijden over een fietspad.

Na een achtervolging van ongeveer 15 minuten reden agenten het voertuig op de Weddeloop klem. Tijdens deze actie raakten drie politieauto’s beschadigd. Agenten hielden de bestuurder, een 26-jarige Hagenaar, aan. De verdachte onderging op het politiebureau een bloedproef om het alcoholpromillage vast te stellen.

112 Sleutelstad Voorschoten


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×