Patisserie Soetenso sleept twee ijsprijzen in de wacht

1

De Leidse patisserie Soetenso aan het Kort Galgewater mag zich in de handen wrijven met stagiair Goos Burbach. Bij de strijd om de ‘Gouden IJscreatie 2017’ haalde hij niet alleen de eerste plaats, maar ging bovendien naar huis met de titel ‘Beste Nieuwkomer 2017’.

Burbach won met zijn ijscreatie ‘Avellana’. Een ijstaartje van vanille-ijs en chocolade sorbet, hazelnoot crumble, pistache spongecake, kaviaar van koffie, koffiemerengues, appelstroop, sesam-hazelnoot krokant en hazelnootijs.

Bij de wedstrijd staat de bereiding van een ijscreatie centraal. Hierbij wordt onder meer gekeken naar bereiding, presentatie en receptuur en dat onder tijdsdruk. Burbach viel op door zijn rationele manier van werken en de mooie balans van smaken en structuren in zijn ijscreatie. die vanaf volgende week ook verkrijgbaar is bij Soetenso.

Delen

Je bent nu offline