ZZ Leiden mascotte Tee probeerde de stemming er ondanks het verlies nog in te houden. (Foto's: Chris de Waard).

ZZ Leiden wil verlies goedmaken met overwinning op Groningen

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball ging zaterdagavond in de Vijf Meihal hard onderuit tegen Landstede Zwolle. In de strijd om de tweede plek verloor ZZ Leiden met 55-66. Daardoor zakten de Leidenaren naar de derde plek en verliezen ze het thuisvoordeel met de play-offs. Donderdag staat de topper tegen koploper Donar Groningen op het programma. Een overwinning is noodzakelijk om nog aanspraak te kunnen maken op begeerde tweede plaats.

ZZ Leiden begon zaterdag agressief aan de wedstrijd, maar had vooral problemen met het scoren. Speler Thomas Koenis van ZZ Leiden verklaarde na afloop dat het allemaal ‘net niet lukte’. volgens hem was het een wedstrijd om qua spel snel te vergeten, maar zeker ook om van te leren.


Reanne van Kleef sprak na afloop van de wedstrijd tegen Landstede Zwolle met speler Thomas Koenis van ZZ Leiden.

Volgens coach Paul Vervaeck ontbrak het soms ook aan concentratie. Hij was dan ook niet te spreken over de manier waarop zijn ploeg zich bezig bleef houden met de scheidsrechters, hoewel hij de beslissingen van het arbitrale trio soms zelf ook in twijfel trok.


Coach Paul Vervaeck van ZZ Leiden vertelt aan Reanne van Kleef waar zaterdagavond het verschil werd gemaakt.

Volgens Vervaeck is het nu zaak om de focus op de volgende wedstrijd te leggen. “Ik heb in de kleedkamer gezegd dat we dit verlies goed kunnen maken door donderdag te winnen van Groningen. Als we de wedstrijd donderdag goed kunnen afsluiten, kunnen we een stuk van dit verlies repareren.”


Mascotte Tee solliciteerde na afloop van de wedstrijd voor een baantje als Sleutelstadverslaggever.

 

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×