Verloskundigen in Zuid-Holland doen het goed

Uit een onderzoek van Hippe-Geboortekaartjes blijkt dat verloskundigen in Nederland hoog scoren. Het onderzoek is gedaan onder 1247 vrouwen die de afgelopen vijf jaar een kind hebben gekregen. De gemiddelde beoordeling is een 8,5. Ook in Zuid-Holland krijgen de verloskundigen een 8,5. Overijssel scoort het hoogst met een 8,7.

De verloskundigen werden beoordeeld op de begeleiding in verschillende fases: tijdens de zwangerschap, tijdens de bevalling en in de kraamtijd. Op al deze onderdelen scoren ze uitstekend. Naast het geven van een cijfer, was er in de enquête ruimte voor een toelichting. “Doordat ik zo onzeker was kreeg ik extra echo’s en controles en mocht ik iedere week komen om naar het hartje te luisteren. Ze waren superlief en geduldig”, schrijft een van de ondervraagden.

De moeders gaven ook aan dat er bij de Nederlandse verloskundigen veel ruimte is om vragen te stellen. “Ze was superlief, rustig, legde alles duidelijk uit en er was genoeg ruimte voor vragen. Ze begreep mij goed!”, geeft een van de moeders aan. Ook de communicatie met de verloskundigen werd met een 8,5 beoordeeld.

De resultaten van het onderzoek zijn terug te vinden op hippe-geboortekaartjes.nl.

Advertentie

Nieuws


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×