(Foto's: Emile van Aelst).

Internationale Vrouwendag in Leidse Stadhuis

Het vrouwennetwerk Leiden organiseerde afgelopen zondag voor de vijfde maal op rij de viering van de Internationale Vrouwendag in het Leidse stadhuis. De dag met als thema ‘Gelijke beloning, gelijke kansen’ werd door ruim 260 vrouwen bezocht.

In de Burgerzaal was ’s middags een netwerkbijeenkomst. Ook stonden daar informatiestands van diverse organisaties en politieke partijen. Het programma in de Raadzaal werd geopend door wethouder Roos van Gelderen en gevolgd door een inleiding van Josine Spits van de Soroptimisten Club Leiden.

In het kader van het thema ‘Gelijke beloning, gelijke kansen’ werden er in groepjes minidialogen gehouden door een tiental vrouwen van het Leerwerkproject in samenwerking met het Vrouwennetwerk en Visie-R. Als afsluiting werd er door wethouder Roos van Gelderen en een aantal vrouwelijke gemeenteraadsleden een discussie gestart over stellingen die gaan over vrijwilligerswerk versus betaald werk.

Liza Soffner met haar stichting Sportenderwijs was de overtuigende winnares van zowel de derde Soroptimist-Vakvrouwenprijs, bestaande uit een bedrag van 1.000 euro en het Zuidenwind beeld, gemaakt door keramiste en Soroptimist Leni Venne. Het kunstwerk draagt de gedachte achter de prijs uit: wind onder de vleugels geven. De Publieksprijs van 500 euro ten bate van een maatschappelijk doel werd beschikbaar gesteld door Rotary Leiden.

De twee andere genomineerden waren Araa Al Jaramani van de Stichting Syrische Vrouwen in Nederland (SVNL) en Harriette Verwey, LUMC-cardioloog gespecialiseerd in hart- en vaatziekten bij vrouwen. Zij waren door de jury van de Vakvrouwenprijs geselecteerd uit 18 kandidaten. Alle genomineerden hielden een korte presentatie, waarna het publiek een stem kon uitbrengen voor de officiële Publieksprijs.

 

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×