De Kwekerij van DZB Leiden. (Foto: PR).

DZB start proef met telen biologische groente

Re-integratiebedrijf DZB Leiden start dit voorjaar met een proef op de voormalige Kwekerij om werkzoekenden te activeren die via de meer reguliere trajecten niet aan een baan komen. Het gaat om mensen met problemen op meerdere gebieden, waarvoor ze een grote afstand hebben tot de arbeidsmarkt.

De Kwekerij is van oudsher onderdeel van DZB Leiden, maar werd enkele jaren geleden feitelijk buiten gebruik geteld om bedrijfseconomische redenen. Delen van het terrein en de gebouwen worden sindsdien verhuurd aan het Wellant College en aan Gemiva die er dagbesteding organiseert voor mensen met een beperking.

Tijdens de pilot wil DZB steeds enkele maanden met tien mensen aan de gang. In totaal moeten op die manier dertig cliënten van DZB Leiden vaardigheden opdoen waardoor ze op termijn richting een baan kunnen worden begeleid.

De werkzaamheden bestaan uit het verbouwen van groente op een van de velden en in de kas van De Kwekerij. De groente wordt vervolgens afgenomen door Gemiva die de oogst gaat gebruiken om met hun cliënten maaltijden te bereiden voor hun verschillende locaties.

Tijdens de proef wordt samengewerkt met een biologische tuinder om de benodigde vakkennis in huis te halen en zo kosten te kunnen besparen. Ook burgers met groene vingers kunnen een bijdrage leveren. De proef start dit voorjaar en loopt tot media oktober.

Leiden Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×