Terugblik topsportweekend 11 en 12 maart

Leiden kent veel topsporten en topsporters. Wie doen er mee om nationale en internationale titels? Wie heeft het goed gedaan en wie wat minder? Topsportcoördinator Tjeerd Scheffer blikt iedere maandag terug op het weekendprogramma van de Leidse topsporten.

Tjeerd Scheffer blikt in SPORT071, het sportprogramma van Sleutelstad FM, terug op het afgelopen topsportweekend. Deze week: tafeltennis (Scylla), waterpolo (De Zijl Zwemsport), basketbal (ZZ Leiden), schaken (LSG), American Football (Lightning Leiden), schaatsen (Kjeld Nuis) en voetbal (ADO Den Haag). 

Zowel de mannen als de vrouwen van Scylla hebben dit weekeinde de deur naar de playoffs open laten staan. De mannen boekten een verrassend gelijkspel (3-3) bij DTK’70 in het Drentse Klazinaveen en hebben daardoor uitzicht op plaats vier.

Dat hebben de vrouwen van de Leidse tafeltennistrots ook. Zaterdag werd met 4-2 gewonnen van Scyedam en zondag kwam dezelfde uitslag op het bord thuis tegen Wijzenbeek Westa. De eerste wedstrijd had ruimer gewonnen kunnen worden, ware het niet dat Kim Vermaas (foto van Wim de Leeuw)  gelijktijdig in de mannencompetitie moest spelen met het tweede team van Scylla. Dat bleek toch een aderlating.

Bij de waterpoloërs deed De Zijl weer goede zaken door voor de vijfde keer op rij te winnen. Tegen Het Ravijn werd het 14-10 en daarmee nam de Leidse ploeg de vierde plaats over van de tegenstander uit Nijverdal. De Zijl zou er in moeten kunnen slagen die plek vast te houden en dan is er thuisvoordeel in de playoffs.

De vrouwen van ZVL-Hawabo hadden vrij, omdat de aanvankelijke tegenstander GZC Donk de bekerfinale speelde. De nationale beker kwam na vijf keer op rij ZVL nu bij UZSC terecht, dat GZC met 17-5 klopte. De beker bij de mannen ging overigens ook naar UZSC uit Utrecht.

De schakers van LSG IntelliMagic gaan voor goud in de Meesterklasse na de knappe, verrassende zege (5 ½ – 4 ½) op de nog ongeslagen koploper Kennemer Combinatie. De Haarlemse ploeg is nog wel koploper en favoriet, maar het programma van LSG oogt iets eenvoudiger en wie weet staan de mannen straks zó maar op het bordes van het stadhuis.

Zorg en Zekerheid Leiden moest het zaterdag in Weert tegen BSW stellen zonder Thomas Koenis en Jessey Voorn en had het niet gemakkelijk daar in Noord-Limburg. 35 minuten lang hield de hekkensluiter in de Dutch Basketball League zicht op een verrassing, maar een tussensprint van ZZ Leiden maakte aan de Limburgse illusies een einde. Het verschil, dat steeds krap was geweest, liep op tot een punt of tien. Het verzet van BSW brak en ZZ Leiden won met 57-71. (Foto Richard Koolen: Rogier Jansen scoort)

De American footballers van Lightning Leiden boekten in de tweede wedstrijd van het seizoen de eerste overwinning. In Groningen was de Leidse ploeg een stuk sterker dan Groningen Giants: 12-27.

Schaatser Kjeld Nuis heeft in de afsluitende wereldbekerwedstrijden zelf de slagroom op de taart gespoten. Hij nam zowel de wereldbeker op de 1000 meter en de 1500 meter als de ‘World Cup Overall’ – die over alle afstanden samen dus – mee naar huis.

Verslagen zijn te lezen op: www.topsportleiden.nl

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×