Kjeld Nuis sluit schaatsseizoen af met winst in wereldbekerfinale

0

Schaatser Kjeld Nuis heeft zijn succesvolle schaatsseizoen dit weekend afgesloten met winst in de wereldbekerfinale op de 1000 en 1500 meter. Eerder won hij op beide afstanden al het goud tijdens het WK afstanden. Op het WK sprint pakte hij de derde plaats.

De 28-jarige Nuis, die in Leiden begon met schaatsen, had dit seizoen als doel om eindelijk eens goud op het WK afstanden te pakken. Dat doel behaalde hij al in februari. Dit weekend werd in het Noorse Stavanger de wereldbekerfinale gereden. Zaterdag won hij met een tijd van 1.08,76 al de 1000 meter en daarmee schreef hij ook het klassement op zijn naam. Zondag deed hij hetzelfde op de 1500 meter, in een tijd van 1.45,00. Daarmee declasseerde hij zijn concurrent Denis Joeskov, die met 1.46,63 vierde werd.

Delen
LeidenWalk

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Deze site gebruikt cookies. Lees meer over onze cookies.