Lucas van Scheppingen (DJ Laidback Luck) en Mark Horton. (Foto: Reanne van Kleef).

DJ Laidback Luke en meester Mark Horton naar WK Kung Fu

Het Kung Fu Team van het in Leiden gevestigde Hong Ying ‘Centre of Excellence’ is vandaag naar Hong Kong vertrokken voor het WK Kung Fu en Tai Chi Chuan. Het team staat onder leiding van de Leidse (Britse) Kung Fu meester Mark Horton. Horton zal daar een gooi naar het wereldrecord doen van acht gouden medailles.

Suzette Nesselaar en Reanne van Kleef brachten namens Sleutelstad een bezoek aan het Hong Ying Centre. Daar spraken ze met Mark Horton en zijn leerling Lucas van Scheppingen, beter bekend onder de naam DJ Laidback Luke.

In het team zitten naast Horton zelf ook Harm Poelman, Susan Meads en Lucas van Scheppingen. Die laatste is naast Kung Fu atleet ook de wereldberoemde DJ Laidback Luke. Hij traint al vijftien jaar in Leiden onder Horton. Voor hem is Kung Fu een manier van leven, die hem helpt balans te vinden in zijn drukke bestaan.


Lucas van Scheppingen (Laidback Luke) verteld aan Reanne van Kleef wat Kung Fu voor hem betekend en over zijn ambities op het WK. (Volledig interview).

Aan de 15e Wereld Kampioenschappen Kung Fu nemen meer dan 11.000 deelnemers deel uit tachtig verschillende landen. De kampioenschappen zijn te vergelijken met de Olympische Spelen van Kung Fu waarin alle aspecten van de Chinese Krijgskunst zijn vertegenwoordigd. Daar vallen stijlvormen, wapengevechten, Chinees kickboksen (San Da) en Tai Chi Chuan onder.

Horton, eigenaar en hoofddocent van het Hong Ying Team zette in 2015 met zeven gouden medailles op verschillende onderdelen al een wereldrecord neer. Dit keer doet hij met het maximum van acht onderdelen mee. Mocht hij zijn doel behalen, dan is dat een record dat volgens de meester vele jaren zal blijven staan.


Reanne van Kleef sprak met meester Mark Horton over zijn Kung Fu-carrière en zijn gooi naar een nieuw wereldrecord. (Volledig interview).

Voor de in Azië opgegroeide Horton wordt dit waarschijnlijk zijn laatste WK. “Als 11-jarig kind deed ik voor het eerst mee aan een WK. Nu ben ik in de vijftig, dus het is een lange en succesvolle reis geweest. Dit keer probeer ik het nog beter dan vorige keer te doen en doe ik mee in acht poules. Dat zijn acht verschillenden evenementen. Ik ga  natuurlijk proberen in elke poule een medaille te winnen en zo mijn wedstrijdcarrière op een mooie manier af te sluiten. Hopelijk heb ik daarna wat meer tijd voor andere dingen”

Het Hong Ying Team landt op 21 maart weer op Nederlandse bodem.

Leiden Nieuws Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×