Verkiezingen zorgen in Leiden al vroeg voor lange rijen

0

“Meer dan ooit gaat het dit keer ergens over, ga dus stemmen.” Deze uitspraak heeft Nederland de afgelopen weken in talloze variaties gehoord en vanavond om 21.00 uur zal blijken hoeveel impact die oproep heeft gehad. Dan sluiten de stembureaus en begint ook in Leiden het hellen.

Chris de Waard ving burgemeester Lenferink vanmorgen even op bij het stemmen.

“Met de hand, maar we hebben wel een hulpmiddeltje,” vertelde burgemeester Henri Lenferink vanmorgen bij woonzorgcentrum De Lorentzhof waar hij zijn stem uitbracht. Gewoon op weg naar werk, net als vele andere Leidenaren. Ook voor Lenferink is vandaag een werkdag als alle anderen. “Wel ga ik vanmiddag langs enkele stembureaus om te kijken hoe het loopt.”

Stemmen kan vandaag weer in elk stembureau. Benodigdheden: de stempas en een legitimatiebewijs. Dat mag maximaal vijf jaar verlopen zijn.

Delen
LeidenWalk

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de Leidse gemeentepolitiek en bericht daar over.

Deze site gebruikt cookies. Lees meer over onze cookies.