Leiden ontwaakt in politiek mediacircus

2

Ze waren er vroeg bij vanochtend. Al vanaf zeven uur was het stationsplein voor Leiden Centraal druk bezaaid met fel gekleurde jasjes die het politieke spectrum vertegenwoordigen. Voornamelijk het groen van GroenLinks en D66 had zich in grote getale voor de ingang van het station verzameld. Even na de klok van acht werd duidelijk waarom: GroenLinks lijsttrekker Jesse Klaver kwam in hoogsteigen persoon de Leidse kiezer een hart én flyer onder de riem steken.


Siebe Schuemie en Reanne van Kleef waren vanmorgen vroeg bij Leiden Centraal en maakten een reportage over de verkiezingscampagne die daar werd gevoerd. Het was extra druk om dat lijsttrekker Jesse Klaver van GroenLinks ook een bezoek aan Leiden bracht.

Het bereiken van de Leidse kiezer bleek makkelijker gezegd dan gedaan: de media aandacht voor Jesse Klaver is een dag voor de verkiezingen groter dan ooit. Naast Sleutelstad en de nationale pers waren er nieuwsgroepen uit onder andere het Verenigd Koninkrijk en Australië aanwezig. Tussen het mediageweld door wisten er toch nog heel wat Leidenaren op de foto te gaan met de lijsttrekker. Ook hier bleek wat de peilingen al even laten zien: GroenLinks is populair, met name bij de jonge kiezer.

Naast GroenLinks en D66 waren ook PvDA, CDA en SP druk bezig met het uitdelen van flyers, waarbij meerdere gemeenteraadsleden en kandidaten voor de Tweede Kamer hun gezicht lieten zien.  Zo ook Ilias Mahtab. De Leidenaar staat als 21e op de kieslijst van GroenLinks. Op de vraag of Ilias al voorzichtig naar Den Haag als werkplek kan kijken antwoordde Jesse Klaver hoopvol: “Ik hoop dat we hem mogen begroeten, net als Dirk van den Bosch. Ook een Leidenaar.”

Delen

2 reacties

  1. ‘Alle lammen en blinden naar het Stationsplein’, las Ome Koos op Faceboek, ‘de Messias is teruggekeerd op aarde’. Volwassen kiezers, mannen en vrouwen, in devotie voor hun idool. Sommigen scheurden hun kleding in stukken, anderen bliezen op hun trompetten. Het wolkendek opende zich voor de eerste zonnestralen. We moeten ver terug in de Leidse geschiedenis voor een zelfde gebeurtenis en komen dan uit bij de Wederdopers. De reïncarnatie van Jan van Leyden was heden onder ons en hij noemt zich Jesse Klaver. Wie bouwt de eerste tempel om dit moment voor de komende eeuwigheid vast te leggen. De Here zij met ons. Hallelujah. Waar is Leonard Cohen als je hem nodig hebt?.

  2. Jesse Klaver = Marokkaan Yasser Feras. of in Leiden; Yasserrrrrrrrrr Ferrrrrrrrrras

Over de auteur

Deze site gebruikt cookies. Lees meer over onze cookies.