(Foto's/video: Chris de Waard).

Universiteit zet 'roofvogel' in tegen meeuwenoverlast

Om te voorkomen dat meeuwen massaal gaan nestelen op de daktuin van het Kamerlingh Onnes Gebouw (KOG) aan de Steenschuur, heeft de Universiteit Leiden een roofvogel ingezet. Geen echte, maar een zwarte vlieger die sprekend lijkt op een van de natuurlijke vijanden van de meeuw.

Volgens een woordvoerder van de universiteit lijkt de roofvlieger tot nu toe zijn werk goed te doen. Door de afschrikwekkende werking van duikende valk zijn er dit voorjaar nog geen meeuwennesten gesignaleerd.

Wie vanaf de Doezastraat richting de Steenschuur rijdt, ziet de roofvogelvlieger zo nu en dan boven het dak uitkomen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×