De eerste druk van het boekje Gedemptegrachtenwandeling werd in 2015 overhandigd aan burgermeester Lenferink. (Foto: Chris de Waard).

Routeboekje Gedemptegrachtenwandeling krijgt tweede druk

Vorige week vrijdag heeft Het Waterambacht Leiden een tweede druk uitgebracht van het routeboekje Gedemptegrachtenwandeling. In de tweede druk zijn enkele (kleine) aanvullingen en aanpassingen aangebracht. Het Waterambacht Leiden is een vereniging die zich inzet voor behoud en versterking van het stadswater in Leiden.

De eerste druk (gemaakt in samenwerking met Historische Vereniging Oud Leiden) dateert uit mei 2015 en was uitverkocht. Het eerste exemplaar werd destijds nog feestelijk overhandigt aan burgermeester Lenferink. Het boekje geeft een routebeschrijving voor een wandeling langs meer dan dertig gedempte grachten in Leiden binnen de singels. Waar mogelijk is de beschrijving aangevuld met illustraties. Ook bevat het boekje een historisch overzicht met grachten die door de eeuwen heen gedempt zijn.

Liefhebbers kunnen bij de aan de Breestraat gelegen boekhandels of bij VVV Leiden terecht.

Cultuur Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×