Langs de Witte Singel zijn 25 nieuwe bomen geplant. Ze komen in de plaats van bomen die de afgelopen jaren zijn gekapt wegens ziekte. (Foto's: Chris de Waard).

Tientallen nieuwe bomen aangeplant in singelrand

De gemeente Leiden is bezig met de aanplant van enkele tientallen nieuwe bomen langs de Witte Singel. Het gaat om het opvullen van gaten die de afgelopen jaren in de bomenrand waren ontstaan door de kap van zieke kastanjebomen. Die hadden te leiden onder zwammen en de gevreesde kastanjebloedingsziekte.

In totaal worden er langs de Witte Singel 25 nieuwe bomen geplant. Om meer biodiversiteit te creëren in het Singelpark komen er geen kastanjes terug, maar vier andere soorten bomen. Elzen, Esdoorns, Essen en Lindes. Dat heeft bovendien als voordeel dat bij het uitbreken van een ziekte niet alle bomen worden aangetast.

 

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×