Tientallen nieuwe bomen aangeplant in singelrand

0

De gemeente Leiden is bezig met de aanplant van enkele tientallen nieuwe bomen langs de Witte Singel. Het gaat om het opvullen van gaten die de afgelopen jaren in de bomenrand waren ontstaan door de kap van zieke kastanjebomen. Die hadden te leiden onder zwammen en de gevreesde kastanjebloedingsziekte.

In totaal worden er langs de Witte Singel 25 nieuwe bomen geplant. Om meer biodiversiteit te creëren in het Singelpark komen er geen kastanjes terug, maar vier andere soorten bomen. Elzen, Esdoorns, Essen en Lindes. Dat heeft bovendien als voordeel dat bij het uitbreken van een ziekte niet alle bomen worden aangetast.

 

Delen
LeidenWalk

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de Leidse gemeentepolitiek en bericht daar over.

Deze site gebruikt cookies. Lees meer over onze cookies.