(Foto: Chris de Waard).

Terugblik op de verkiezingsuitslag met twee Leidse winnaars

Vanmiddag blikten de fractievoorzitters Jeffrey van Haaster (D66 Leiden) en Walter van Peijpe (GroenLinks Leiden) bij het dagelijkse radioprogramma Nieuws071 op Sleutelstad 93.7 FM terug op een bewogen avond. De twee partijen kwamen als grootste uit de stembus. Gevolgd door de VVD en de PVV. Daarmee wijkt de uitslag in Leiden behoorlijk af van het landelijke beeld.

Chris de Waard in gesprek met Jeffrey van Haaster en Walter van Peijpe over de verkiezingsuitslag.

D66-fractievoorzitter Van Haaster is dolblij dat zijn partij ook nu weer aan kop gaat in Leiden. Voor GroenLinks is de vreugde zo mogelijk nog groter, want die partij komt van ver en was tot en met gisteren in de Tweede Kamer vertegenwoordigd met slechts vier zetels. Dat worden er nu 14. D66 haalt er landelijk 19.

Altijd aardig om even te kijken wat de uitslag van gisteren zou betekenen als het gemeenteraadsverkiezingen waren geweest. VVD-wethouder Paul Laudy heeft het antwoord en zette het onderstaande plaatje online.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×