Bij Het Gebouw tegenover de Turkse moskee deden zowel DENK als de PVV goede zaken. Dat gold ook bij Overrhyn bij de Willem de Zwijgerlaan. (Archieffoto: Chris de Waard).

Leidse uitslagen per stembureau, DENK grootste in Het Gebouw en Overrhyn

De gemeente Leiden heeft de voorlopige cijfers in kaart van de uitgebrachte stemmen per stembureau. Vrijwel overal bestaat de top drie van het aantal uitgebrachte stemmen uit een combinatie van de VVD, PVV, D66 en GroenLinks.

Maar er zijn uitzonderingen. Zo was DENK de partij met het meeste aantal stemmen bij het stembureau in verpleeghuis Overrhyn. Ook bij Het Gebouw in Leiden Noord deed DENK het goed. Daar eindigde DENK op een derde plek. Wellicht niet helemaal verrassend als je bedenkt dat dat stembureau recht tegenover de Turkse moskee ligt. Die uitslagen behoeven wel enige relativering: bij Het Gebouw ging het om 181 DENK-stemmers (12,5%), bij Overrhyn om 152 mensen (15,9%).

Andere uitslagen die opvallen zijn het ontbreken van de PVV in de top drie in de burgemeesters- en professorenwijk en in het centrum, terwijl die partij het juist goed deed in de Hoge Mors en in Leiden Noord. Bij speeltuin Westerkwartier, om de hoek bij de nieuwe moskee aan de Ter Haarkade, eindigde de PVV op plek drie. Dat gebeurde ook even verderop bij de Daltonschool, in delen van Leiden Zuid-West, de Merenwijk en de Stevenshof staat de PVV ook in de top drie.

Bekijk hier het totaaloverzicht per stembureau: Verkiezingen TK2017 – uitslagen Leiden (voorlopig).

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×