Leidse uitslagen per stembureau, DENK grootste in Het Gebouw en Overrhyn

22

De gemeente Leiden heeft de voorlopige cijfers in kaart van de uitgebrachte stemmen per stembureau. Vrijwel overal bestaat de top drie van het aantal uitgebrachte stemmen uit een combinatie van de VVD, PVV, D66 en GroenLinks.

Maar er zijn uitzonderingen. Zo was DENK de partij met het meeste aantal stemmen bij het stembureau in verpleeghuis Overrhyn. Ook bij Het Gebouw in Leiden Noord deed DENK het goed. Daar eindigde DENK op een derde plek. Wellicht niet helemaal verrassend als je bedenkt dat dat stembureau recht tegenover de Turkse moskee ligt. Die uitslagen behoeven wel enige relativering: bij Het Gebouw ging het om 181 DENK-stemmers (12,5%), bij Overrhyn om 152 mensen (15,9%).

Andere uitslagen die opvallen zijn het ontbreken van de PVV in de top drie in de burgemeesters- en professorenwijk en in het centrum, terwijl die partij het juist goed deed in de Hoge Mors en in Leiden Noord. Bij speeltuin Westerkwartier, om de hoek bij de nieuwe moskee aan de Ter Haarkade, eindigde de PVV op plek drie. Dat gebeurde ook even verderop bij de Daltonschool, in delen van Leiden Zuid-West, de Merenwijk en de Stevenshof staat de PVV ook in de top drie.

Bekijk hier het totaaloverzicht per stembureau: Verkiezingen TK2017 – uitslagen Leiden (voorlopig).

Delen
LeidenWalk

22 reacties

 1. “Zo was DENK de partij met het meeste aantal stemmen bij het stembureau in Het Gebouw in Leiden Noord.” Dit klopt niet. De kleurcodering in de rapportage is onjuist. Zowel PVV (20,5%) als GroenLinks (15,3%) was groter dan DENK in Het Gebouw.

  • Tarik DZ

   Het zijn toch stemmen hè haha, drie zeteltjes uiteindelijk. Heb liever ’n actievere verkiezingscampagne dan iemand die lekkerbekjes gaat eten in Volendam en zich daarna niet meer laat zien.

  • Als u gelijk heeft, heeft een hele kleine, onnadenkende minderheid van moslims op Denk gestemd: iets meer dan 230 kiezers. Lijkt me geruststellend: ook onder moslims is er weinig draagkracht voor deze populistische papegaaien van dictator Erdogan. Wel grappig dat in een wijk met 80% moslim, waarvan iedereen ook nog eens 10 stemmende kinderen heeft, er meer mensen op PVV en GroenLInks stemmen dan op Denk. Erdogan en Wilders: zoveel verschil is er niet.

  • Piet Pekelharing op

   Of die 80% moslims waarvan volgens u sprake is klopt, kan ik niet bevestigen noch ontkennen, maar die 10 stemmende kinderen is pure onzin. U maakt mij niet wijs dat alle moslims zulke grote gezinnen heeft. En dan zouden al die kinderen kennelijk ook nog minstens 18 jaar anders mogen zij niet eens stemmen.

   Trouwens als je stelt dat iedereen ook nog eens 10 stemmende kinderen heeft sowieso het aantal kinderen door twee delen om het aantal kinderen per persoon te verkrijgen, want kinderen krijgen doe je, als ik goed ingelicht ben, meestal met zijn tweeën.

   Heeft u overigens door dat u mensen dubbel telt? Die kinderen zijn inbegrepen in die 80% moslims, anders zouden we uitkomen op 480% moslims.

 2. Sleutelstad

  Remy. Dat klopt. Het bericht is op de site aangepast maar hier verandert het niet meer mee. De kleurcodes kloppen niet en dat zag ik te laat.

 3. Patrick Laterveer

  Mensen kijk effe goed voordat je reageerd. Check de link met de uitslagen onderaan het bericht. DENK is helemaal niet de grootste. Misschien een idee om deze post te verwijderen??

 4. Een Leids burger op

  Dat de PVV bij stemlokaal “Het gebouw” de grootste is hoeft niemand te verwonderen. In De Kooi zijn sowieso veel PVV-stemmers.
  DENK is gelukkig niet de grootste maar het is toch op zijn minst zeer beDENKelijk dat ze toch nog veel stemmen hebben weten te halen daar in die buurt bij de Turkse moskee. Verbazen doet het mij totaal niet: het bevestigt alleen maar dat ook in Leiden de loyaliteit van sommige turken meer ligt bij het turk zijn dan bij het Nederlander zijn.

 5. Dit is nog maar het begin,20 jaar geleden schreeuwde de kinderen van de moslims, dit land (Holland)word een van ons.
  Staat in de koran, ga maar even lezen.

  • Nee, dat staat er niet. Ik vermoed dat u nog nooit de koran heeft gelezen.

 6. Ik zag een foto van een Amsterdams stembureau in een Turkse moskee waar tegen een achtergrond van Turkse vlaggen voor het Nederlandse parlement werd gestemd. Dat is bizar en bedenkelijk.
  De jongens van sultan Erdogan hebben het dus heel goed gedaan in sommige stembureaus. Je zou je misschien kunnen afvragen waarom hun AKP-aanhang nog in Nederland woont en niet (r)emigreert. Hier deugt immers niets, hebben ze een democratische rechtsstaat en wonen hoofdzakelijk vijandige racisten en xenofoben die op een heilige oorlog uit zijn, terwijl het vreedzame Erdostan het paradijselijke vaderland van het superieure volk der Turken is.

 7. Frank71 er wordt ook in kerken gestemd in refomatorische scholen in christelijke scholen ect dat zou dan ook niet moeten

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de Leidse gemeentepolitiek en bericht daar over.

Deze site gebruikt cookies. Lees meer over onze cookies.