Tuinvereniging Ons Buiten haalt 2400 liter compost op bij LUMC

2

Tuinvereniging Ons Buiten heeft afgelopen weekeinde als eerste een flinke lading compost opgehaald bij het LUMC. Dat wordt aangeboden aan alle tuinders. Sinds enige tijd beschikt het LUMC over een composteermachine, waarin de etensresten van het restaurant en de keuken belanden. Het LUMC heeft hiervoor als eerste ziekenhuis in Nederland een vergunning gekregen.

Er komt in de machine geen eten in dat terugkomt van de afdelingen, omdat dit vervuild zou kunnen zijn met medicijnen. Door de composteermachine wordt de hoeveelheid GFT-afval teruggebracht én krijgen lokale tuinverenigingen compost.

Delen
LeidenWalk

2 reacties

  1. Geen eten dat terugkomt van de verpleegafdelingen, want dat zou verontreinigd kunnen zijn door medicijnen.
    Geen woord over achtergebleven pesticides op groenten en fruit, kwalijke toevoegingen aan ingevroren bestanddelen, etc. Gelukkig zijn ze bij Ons Buiten niet zo puur van het natuurlijk- of biologisch tuinieren, dus vervuilde compost gaat er daar ook wel in.

    • Wat een zure reactie, Henk. Dit is duurzaam hergebruik van voedsel.
      Ik neem aan dat u nooit etenswaren in een supermarkt of op de gewone markt koopt?

Deze site gebruikt cookies. Lees meer over onze cookies.