(Foto's: Robert Steenbergen).

Tuinvereniging Ons Buiten haalt 2400 liter compost op bij LUMC

Tuinvereniging Ons Buiten heeft afgelopen weekeinde als eerste een flinke lading compost opgehaald bij het LUMC. Dat wordt aangeboden aan alle tuinders. Sinds enige tijd beschikt het LUMC over een composteermachine, waarin de etensresten van het restaurant en de keuken belanden. Het LUMC heeft hiervoor als eerste ziekenhuis in Nederland een vergunning gekregen.

Er komt in de machine geen eten in dat terugkomt van de afdelingen, omdat dit vervuild zou kunnen zijn met medicijnen. Door de composteermachine wordt de hoeveelheid GFT-afval teruggebracht én krijgen lokale tuinverenigingen compost.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×